Școala Gimnazială Nr. 1, sat Ungureni, se află situată în comuna Munteni, județul Galați, și își desfășoară activitatea în mediul rural, având avantajul apropierii de orașul Tecuci.
Școala noastră are o vechime de peste 100 de ani, la început erau doar 2 săli de clasă, o cancelarie și holul. De-a lungul anilor s-au realizat lucrări de extindere a clădirii (1983-1985) și de reabilitare (2010-2011).

Unitatea școlară are personalitate juridică din anul 2011 și funcționează cu un număr de 9 clase ( CP.- Cls.a-VIII-a) și 3 grupe de grădiniță, fiind structuri ale școlii:
• Grădinița cu program normal Frunzeasca
• Grădinița cu program normal Ungureni
• Grădinița cu program normal Țigănești

Școala Gimnazială nr.1 Ungureni dispune de 8 spații de învățământ, dintre care un laborator de informatică ( care conține aparatură depășită ), 7 săli de clasă, precum și un teren de sport, o bibliotecă, spațiu pentru secretariat, cancelarie.

Unitatea este autorizată din punct de vedere sanitar și funcționează în doua schimburi:
-nivel preșcolar și primar- program de dimineață
-nivel gimnazial- program de după amiază

În unitatea noastră școlară sunt angajate 21 cadre didactice: (3 educatori, 5 învățători- prof. înv. primar, 13 profesori), dintre aceștia aproximativ 67 % au gradul didactic I.
Școala Gimnazială nr.1 Ungureni are înscriși în anul școlar 2020-2021 un număr de 227 elevi împărțiți pe trei nivele de învățământ astfel:
• Nivel preșcolar: 58 copii
• Nivel primar: 104 elevi
• Nivel gimnazial: 65 elevi

Dintre aceștia 84 elevi sunt de etnie rromă (aprox. 37%) și aprox. 5% din totalul elevilor din medii defavorizate.

Unitatea noastră școlară are o bună colaborare atât cu Primăria Munteni cât și cu întreaga comunitate locală.